as days pass by.....

By: iza ibrahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 22-Sep-2008 09:20 Email | Share | | Bookmark
lamanya tak update....

salam untuk semua...
maaflah sebab lama sungguh tak update walaupun selalu balik rumah cuci2 sawang..
sebab utama ialah..line yang sangat slow membantutkan uploading gambar...








perkembangan Iman juga boleh dilihat di http://mypaletteoflife.blogspot.com sehingga mama menjadi rajin kembali dan berkesempatan menghapdet yer!!!


Friday, 8-Aug-2008 09:38 Email | Share | | Bookmark
Iza Natasya's 5th Birthday - 080808






lucky numbers for her today.. i called her this morning..just to be the first to wish her..Wan said she's still sleeping..huhu...at aboput eleven then i managed to speak to her.. my baby acha was too excited to be wished . Aunty Che ah said they were busy doing some preparation for her Part 1 party. She's going to celebrate it another time with my cutie pie this coming school break.. Anyway sayang, "Happy Birthday Acha! Aunty Ija, Uncle Emi and Iman love you very much.."


Tuesday, 8-Jul-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
iman's BIG day!!





the goodies











Quote:
After had a talk with her abah, we have decided not to give her another celebration after the one she had at the daycare. Reason being, all her friends at the neighbourhood are those she has there. Lagipun en helmi is quite busy lately and we cant think of any other ocassion to be held at home after the house warming last month. I'm thinking of having another small celebration with only her and her abah


Sunday, 6-Jul-2008 21:16 Email | Share | | Bookmark
lil update on her







bergaya dengan her new "bandung tee" given by Aunty Sya..thanks aunty!!

stiches dah dibuka few days ago... she's been so lasak lately... berapa kali jatuh dah sejak2 kena jahit ni...risau mama...
yesterday mama bought Gamat Gel to apply on her scar.

today she's counting days to her BIG DAY...hari2 tanya mama...



Wednesday, 25-Jun-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
iman's bad day!

Quote:
tiba2 dapat phone call from nurserynya..saya cuak sungguh kalau dapat phone call camni... debar dah rasanya time tu...cikgu Iman bagitau iman jatuh..ada budak tumpahkan air..licin...dia lari...dan doktor kata kena jahit...luka dalam...masyaAllah.. tuhan saja yang tahu hati saya waktu tu...terus saya bergegas ke klinik...sampai ja sebak dah saya tengok dia atas katil..dia tak nangis pun ,doctor cakap...she's very good.... looking at the deep cut.. the doctor cadangkan luka Iman dijahit..3 jarum..Ya Allah...meronta-ronta jugalah Iman bila dibiuskan..saya tahu sangat kesakitan bila dibius ini...dan sebab dia meronta jadi doktor tak habis inject ubat bius tu...so mengerang jugak time dia dijahit...adoi..sayang mama...mujur ada cikgunya sebelah saya...saya sangatlah panik.dan tak boleh pandangpun...setelah selesai saya bawa Iman balik dan appointment semula untuk buka stiches is next week..
patutlah dari pagi tadi masa hantar abah kat pintu hati mama tak menentu... dah tu bila dengar cerita bising mulut2 manusia kat tempat kerja pasai ketidakhadiran saya and few others from the same department buat saya serabut juga...malam ni bila iman sudah tido..saya nangis puas-puas..tadi saya telefon abahnya ..masa tu dia tengah meeting..so petang dia telefon semula ..terkejut dengar cerita anaknya ..saya dah bagitahu abah iman pagi esok saya nak bawa dia pegi sekolah...saya malas nak ambik cuti lagi..saya dah siapkan CD, buku2 dan set warna dia and when im teaching, she'll be beside me and the kids..biarlah untuk sehari dua ni..sampai luka dia kering sikit..barulah nak hantar ke nursery semula.. lusa abah dah janji akan ambik half day to accompany her sementara saya balik dari sekolah...kawan saya bagitau suruh saya ambik EL saja... saya dah tak kuasa nak dengar orang bising nanti... ada pulak bagitau nazir nak datang ke sekolah..tapi tak muncul2 lagi dari minggu lepas...harap-harap tak datang..tapi saya tawakal jalah...kalau saya yang diobserve..saya bagitau keadaan saya nanti ..kalau orang asyik bertanya esok kenapa saya bawa Iman ke sekolah saya kata la "Saya tak nak nanti orang bising saya cuti lagi"...
kejadiaan petang ni buat saya takut..takut nak tinggalkan Iman lagi..setiap hari saya akan cuba ambik Iman seawal mungkin...tapi saya tiada pilihan banyak.. kelas masters saya penggal ke 2 akan bermula minggu hadapan...saya ingat nak ambik banyak sikit subjects,..nak cepat habis...tapi lagi banyak waktu saya ambil akan penuhlah masa saya dihabiskan ke kelas-kelas, discussion pada sebelah petang bekerja and work at school too.. kelas intensive budak-budak dah nak mula..keja-keja saya yang tertunggak....Ya Allah..sesungguhnya hambaMu ini dalam keresahan yang amat sangat... cuma apa yang mampu saya buat ialah berdoa agar Iman sentiasa dilindungi dari mara bahaya ...dan berserah kepadaNya...



ni la rupa iman...jahitan tu kat bawah dagu dia..sian anak mama



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net